نواحی بافت قالی ایران مود

مود در جنوب شرق بیرجند و شمال نهبندان قرار دارد. سابقه فرش بافی در مود و درخش و سایر مناطق قائنات به قبل از صفویه میرسد.
مود در جنوب بیرجند در دهکده ای به نام مود فرش هائی با گره فارسی در روی تار و پود پنبه ای پرز پشمی و ابریشمی در همه اندازه ها از پادری گرفته تا ذرع و نیم و دو ذرعی و مربع های کوچک و بزرگ و شبه چهار گوشه هائی به ، اندازه های 5/۲ در 2 و هم چنین فرش های بزرگ تر بافته می شوند.
طرح فرش های مود اغلب نقش ماهی به صورت افشان و لچک ترنج و نقش زمینه آن طرح مداخل است. ترنج مدور ۱۶ شمسه که در میان اغلب فرشهای مود خودنمایی میکند حالت یکنواختی این دست بافته ها را از بین می برد و جلوه ای خاص به آنها میدهد. از دیگر طرح های مورد علاقه بافنده های این ناحیه طرح خشتی بختیاری می باشد.
رنگ مصرفی در فرش مود اغلب گیاهی و طبیعی است و به وسیله رنگرزان سنتی و ماهر محلی تهیه میشود که اخیرا استفاده از رنگهای صنعتی نیز در میان فرشبافان این منطقه متداول شده است.
. از یک سو رنگ آمیزی هماهنگ و جالب فرش که اغلب روشن و دل انگیز است با بهره گیری از انواع رنگ ها از قبیل سفید عاجی، قرمز سوخته، آبی روشن، قهوه ای، خردلی و سرمه ای و از سوی دیگر به کار بردن مقداری ابریشم در حاشیه ها یا متن گل ها و نقشه ها حالتی برجسته و زیبا به این فرشها داده است.